El programa d’activitats de Nadal de Bellaterra ha tingut una bona acollida

Dimecres, 10 de gener de 2024

“Viu el Nadal de Bellaterra com un infant”. Aquest ha estat l’eslògan del complet programa d’activitats presentat pel nou govern de l’EMD pel Nadal 2023 – 2024.

Aquest any el consistori ha introduït algunes novetats al programa i li ha donat un impuls en l'àmbit comunicatiu per tal d’incrementar la participació veïnal.

El tret de sortida de l’agenda va ser l’encesa de llums i l’activació del calendari d’advent col·laboratiu, una de les novetats més destacades de l’agenda d’activitats nadalenques.

Es tracta d’un calendari que reproduïa una selecció de les ceràmiques de la parròquia de Bellaterra fetes pels alumnes de l’escola Tagore als anys 70. Aquest calendari va estar ubicat a la Plaça del Pi des del dia 1 fins al 27 de desembre.

Cada dia es va obrir una ceràmica que mostrava el dibuix, frase o desig de Nadal que els nens i alguns adults de Bellaterra ens havien fet arribar.

Durant els dies que va durar el calendari, l’EMD va convidar als creadors d’aquests dibuixos i escrits nadalencs perquè poguessin ser ells mateixos qui destapessin la seva finestra.

   

   

  

  

  

  

 

Una altra novetat del programa ha estat la participació de Bellaterra a la Marató de 3cat. Per primera vegada, l’EMD va col·laborar a la Cursa Solidària de la UAB, que va tenir lloc el 17 de desembre i va començar a l'Hotel Campus de la UAB amb unes paraules i el compte enrere de la cursa llarga per part del nou President de l’EMD, el Sr. Josep Mª Riba.

El Club Bellaterra també va participar en aquesta iniciativa amb un torneig de pàdel solidari. Ambdues activitats van aconseguir recaptar 17.615 € en favor de La Marató de TV3.

En línia amb la solidaritat, el mateix dia també es va celebrar un mini market solidari de joguines i materials de segona mà, per als nens i joves de Bellaterra, al Centre Cívic de la Plaça Maragall.

Un programa de Nadal molt cultural

Durant aquestes festes, no van faltar les tradicionals activitats que impulsen la cohesió veïnal i fomenten la cultura al poble.

Les activitats musicals van tenir molt bona acollida i van aconseguir congregar a un ample número de bellaterrencs i amics de fora del poble.

I és que el programa de Nadal de Bellaterra d’enguany incloïa diversos concerts com la Jam Session de Nadal amb Swing, celebrada el divendres 15 de desembre, o la Sessió de Música en Família – El Trencanous, que va tenir lloc el diumenge 17 de desembre.

La programació musical es va tancar el divendres 22 de desembre amb el tradicional Concert de Nadal a la Parròquia de la Santa Creu, organitzat per l’escola d’El Musical, amb la col·laboració de l’EMD de Bellaterra.

A més de les actuacions musicals, els bellaterrencs i bellaterrenques van poder gaudir d’espectacles únics i exclusius de les festes nadalenques.

El dissabte 23 de desembre, es va fer la representació d’Els Pastorets en el Centre Cívic del Turó de Sant Pau. L’actuació va estar a càrrec dels veïns de l’Associació del Turó, que des de fa molts anys organitzen aquesta tradicional obra de teatre nadalenca.

El diumenge 24 de desembre, la nit de Nadal, els veïns van poder gaudir d’una completa programació a la Parròquia de la Santa Creu. Tot va començar amb el Pessebre Vivent, creat i dirigit pel conegut veí de Bellaterra, Ignasi Roda, i organitzat pel Taller de Famílies de la Parròquia de Bellaterra.

Cap a les 18:30h el nou mossèn de la parròquia va oficiar la Missa del Pollet i a les 23:00h, la Missa del Gall.

  

Una tertúlia especial sobre el teatre amateur

Durant les festes de Nadal també hi va haver temps pel debat i la tertúlia. El dijous 14 de desembre, el Fòrum Bellaterra, en col·laboració amb l'EMD, va organitzar una tertúlia amb dos representants de la companyia de teatre de Bellaterra La Inestable, l'Albert Gallemí i la Mei Barceló, per parlar sobre el teatre amateur. La sessió va estar moderada per la Chus Cornellana, presidenta del Forum Bellaterra, i després es va oferir un refrigeri i una copa de cava als assistents.

 

Durant el Nadal també es va fer balanç dels primers sis mesos de govern

Entremig de la completa programació de Nadal, també va haver-hi temps per reflexionar i parlar sobre la situació de Bellaterra. El dimarts 19 de desembre a les 19h, el nou President de l’EMD, el Sr. Josep Mª Riba, va presentar el balanç dels 6 primers mesos de govern.

L’acte de presentació va tenir lloc al Centre Cívic de Bellaterra i va comptar amb la participació dels nous vocals del govern, que van ajudar al President a comunicar als veïns de Bellaterra les accions dutes a terme durant els primers sis mesos de mandat.

El programa de Nadal es tanca amb una nit de Reis brillant

El programa de Nadal es va tancar amb l’esperada visita de Ses Majestats, els Reis d’Orient.

El divendres 5 de gener a les 18h els reis van arribar a Bellaterra amb els FGC i, després d'un petit acte de benvinguda a la Plaça del Pi, van pujar al tren màgic que els va portar a la Parròquia de la Santa Creu per fer l'ofrena al nen Jesús.

Tot seguit, el seguici va desplaçar-se al Centre Cívic de la Plaça Maragall, on els infants van poder entregar les seves cartes als Reis d'Orient, mentre gaudien de xocolata amb melindros i l'animació d'un mag.

Una altra novetat d’aquest any va ser el tren màgic híbrid, que va fer tres viatges/recorreguts per Bellaterra abans de l'arribada dels Reis d'Orient. Els infants i les famílies de Bellaterra van poder pujar al tren màgic amb els vals que dies abans havien repartit els comerços de Bellaterra.

 

    

  

  

  

  

  

  

Darrera actualització: 15.01.2024 | 12:47