Balanç “positiu” dels primers sis mesos de govern

Dijous, 21 de desembre de 2023

El dimarts 19 de desembre a les 19h es va celebrar al Centre Cívic de la Plaça Maragall una sessió informativa per comunicar als veïns de Bellaterra les accions dutes a terme pel nou govern durant els primers sis mesos de mandat.

En Josep Mª Riba va agrair als bellaterrencs la confiança dipositada en el nou govern i el seu suport a les urnes. “Les associacions, entitats i veïns tenen moltes ganes de col·laborar i l’Ajuntament de Cerdanyola s’ha mostrat molt receptiu a l’hora de conèixer les nostres propostes de millora per Bellaterra” va assegurar el President a l’inici de l’acte.

Durant la presentació, el President i els vocals del govern, van anar comentant la situació que es van trobar en arribar, i les activitats i diferents projectes que s’han dut a terme durant aquest període.

El President va fer un balanç positiu d’aquests sis mesos, tot i que va recordar la necessitat de ser prudents perquè “encara queda molt per fer”.

També es van comentar les limitacions pressupostàries amb les quals es va trobar el nou Govern: “els pressupostos de l’exercici 2023 estaven ja molt compromesos per tot l’any. Ens vam veure en la necessitat de buscar estalvis per evitar caure en dèficit”.

Després d’aquesta contextualització, es van anar tractant, punt per punt, els diferents temes de l'ordre del dia. Es va parlar sobre Seguretat, Mobilitat, Urbanisme, Cohesió Social (cultura i esport), Espai Públic, Salut, Medi Ambient, Economia i Relacions institucionals.

En aquest darrer punt, es va destacar la visita del Delegat del Govern a l’EMD, així com les reunions al Parlament de Catalunya en nom de l’Agrupació d’EMDs de Catalunya. Actualment, s’està treballant per tenir una Llei per les EMDs que doni més garanties competencials i de finançament.

La intervenció del President va concloure amb l’enumeració d’algunes claus i reptes de cara a la resta del mandat. El nou govern vol mantenir l’estratègia de confiança amb l’Ajuntament de Cerdanyola i el treball en equip amb els vocals de l’EMD, les entitats i els veïns experts.

En finalitzar la presentació, es va passar al torn de prec i preguntes i a un acte inèdit: el prestigiós actor català Jaume Pla va donar a Bellaterra l’arxiu cultural dels anys en que va viure al poble (1974 – 1998).

Darrera actualització: 3.01.2024 | 12:47