L’EMD col·labora per 1a vegada en la Cursa Solidària de la UAB

Dimecres, 20 de desembre de 2023

El diumenge 17 de desembre més de 1.000 persones van participar en la 12ª edició de la Cursa Solidària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en suport a La Marató de 3cat.

Per primer cop, l’EMD de Bellaterra ha col·laborat en l’organització d’aquesta cursa patrocinant la xocolatada popular.

A les 11 h, el President de l’EMD, el Sr. Josep Ma Riba, va adreçar unes paraules als assistents i va fer el compte enrere de la cursa d’11 km.

Aquest acte inaugural va tenir lloc davant de l’Hotel Campus de la UAB, on el President de l’EMD va coincidir amb altres autoritats, com l’Alcalde de Cerdanyola, el Sr. Carles Cordón, i el rector de la UAB, el Sr. Javier Lafuente.

A banda de la cursa d’11 kilòmetres, també va haver-hi una caminada i una cursa de 6 kilòmetres, i un circuit de 480 metres per persones amb mobilitat reduïda.

A la Cursa Solidària de la UAB van participar alguns corredors del grup de Running de la Unió de Veïns de Bellaterra.

Xerrada informativa del grup de recerca AFIN de la UAB

Enguany el tema central de La Marató de 3cat ha estat la salut sexual i reproductiva. Segons les dades oficials publicades per 3cat, aquest any s’han recaptat més de 5.700.000 euros amb les donacions directes i els fons aconseguits per altres organismes i entitats col·laboradores.

En línia amb el tema central de La Marató de 3cat i la Cursa solidària de la UAB, el passat dimarts 12 de desembre es va celebrar al Centre Cívic de la Plaça Maragall de Bellaterra una xerrada informativa amb les representants del grup AFIN del Departament d’Antropologia de la UAB.

Les antropòlogues Bruna Álvarez i Estel Malgosa, investigadores del grup de recerca AFIN, van presentar al President i les responsables de cultura i comunicació de l’EMD de Bellaterra la seva investigació. Sex AFIN és un projecte basat en la intervenció sobre salut sexual i reproductiva en grups d’infants d’escoles de Catalunya.

A través d’una activitat participativa, descobreixen la tendència actual sobre la percepció de la sexualitat que tenen els infants i els donen pautes per tal que puguin reflexionar sobre aquest tema.

Durant la sessió, el president de l’EMD, el Josep Mª Riba, va mostrar el seu interès en el projecte i la voluntat d’intentar que aquesta activitat participativa per a infants, joves i famílies, arribi a les escoles de Bellaterra. 

Darrera actualització: 20.12.2023 | 10:33