Serveis EMD Bellaterra

Aquí trobaràs els diferents serveis públics de Bellaterra que presta l'EMD i les indicacions per a accedir-hi.

Assessorament urbanístic


Assessorament gratuït sobre IBI, valors cadastrals, plusvàlues, parcel·lacions, edificacions... El servei es presta presencialment els dimarts a la tarda i se sol·licita trucant al 935 181 830 o enviant un correu electrònic a info@emdbellaterra.cat

Agents Cívics


La coordinació dels Agents Cívics correspon a la Policia Local. Podeu contactar-hi trucant al 93 691 20 00.

Les funcions dels Agents Cívics són:

 • Col·laboració en el projecte “Camins escolars” afavorint la seguretat d’infants i famílies en les diferents rutes escolars. 
 • Participació en campanyes de divulgació sanitària; mosquit tigre, etc.
 • Participació en campanyes de vigilància i control de propietaris de gossos.
 • Vigilància de la neteja a la via pública.
 • Participació en esdeveniments culturals i esportius donant recolzament a la Policia Local.
 • Vigilància de compliment de la normativa en matèria de circulació a la via pública de vianants, bicicletes, patinets elèctrics i altres elements de mobilitat urbana.
 • Seguiment de l’estat dels embornals.
 • Seguiment de l’estat dels sacs d’obra.  
 • Seguiment del compliment de la normativa relativa a la recollida de mobles que es deixen a la via pública.
 • Seguiment i vigilància de la situació a les places i espais públics amb concentració de joves. 
 • Atenció a incidències a la via pública; informar sobre caiguda d’arbres, desperfectes al mobiliari urbà, etc.
 • Suport a la Policia Local en el respecte per les places d’aparcament per a persones amb discapacitat.
 • Altres tasques considerades d’interès que puguin sorgir i que impliquin el suport a la Policia Local.   

Reserva de sales


L’edifici de l’EMD de la plaça Maragall disposa de dues sales que poden llogar les entitats i la ciutadania de Bellaterra. Des d’aquí podeu consultar la disponibilitat de les sales i en aquest enllaç hi ha disponibles les tarifes de lloguer. Per a sol·licitar el lloguer d’una sala cal emplenar una instància genèrica.

Tramitació de guals


Si has de donar d’alta un gual, omple aquest document i fes-lo arribar a l’EMD a través d’una instància. En aquest altre document pots consultar l'ordenança que regula la taxa dels guals.

Permís de filmacions


Si ets d’una productora audiovisual i vols fer una filmació en un espai públic de Bellaterra o en un habitatge particular i et cal estacionar vehicles a la via pública, en aquest document trobaràs tota la informació per a tramitar el permís per al rodatge.

Mirall d'accés al pàrquing de casa


Si necessites un mirall al carrer per a entrar i sortir del teu garatge et cal una autorització de l’EMD, fes la sol·licitud a través d’una instància genèrica perquè pugui ser avaluada pels serveis tècnics. Si la sol·licitud és aprovada, l’autorització comporta el pagament d’una taxa regulat per l’ordenança vigent.

Talls de trànsit


Si amb motiu d’un trasllat o per a la descàrrega puntual de mercaderies et cal fer un tall de trànsit sol·licita-ho aquí a través d’una instància genèrica. Els talls de trànsit comporten una taxa d’ocupació de via pública, segons l’ordenança vigent.

Reserva d'aparcament


Si amb motiu d’un trasllat o per a la descàrrega puntual de mercaderies et cal fer una reserva d’aparcament sol·licita-ho a través d’una instància genèrica. Les reserves d’aparcament comporten una taxa d’ocupació de via pública, segons l’ordenança vigent.

Compulsa de documents i fe de vida


La ciutadania de Bellaterra que necessiti una compulsa de documents o una fe de vida, ha d’enviar un correu electrònic a info@emdbellaterra.cat per a sol·licitar dia i hora amb la Secretària-Interventora de l’EMD.

Escombraries


L’EMD de Bellaterra fa la recollida d’escombraries els dimarts, com a dia de reforç al servei que fa l’Ajuntament de Cerdanyola. Els dimarts es recullen les fraccions de resta i envasos. Per a qualsevol observació relacionada amb el servei de dimarts truqueu al 935 181 830 o envieu un correu electrònic a info@emdbellaterra.cat.

Consulta tots els dies de recollida en aquest document.

Darrera actualització: 13.12.2022 | 13:45
Darrera actualització: 13.12.2022 | 13:45