Un estudi de la Diputació desaconsella la divisió generalitzada d’habitatges a Bellaterra

Dimarts, 8 de març de 2022 a les 17:00

El 7 de març l’EMD va presentar públicament l’estudi urbanístic de concentració d’habitatges a Bellaterra. 

A l’acte, que va ser telemàtic, hi van assistir el president de l’EMD, Ramon Andreu, i la tinenta d’alcaldia de Territori de l'Ajuntament de Cerdanyola, Eulalia Mimó. A la reunió s’hi van connectar 25 persones.

L’estudi neix de la demanda de diversos veïns d’estudiar la possibilitat de dividir les cases en dues propietats separades. L’EMD de Bellaterra va encarregar l’estudi a la Diputació de Barcelona a través d'una subvenció, i la Diputació va contractar el prestigiós arquitecte urbanista, Sebastià Jornet per realitzar-lo.

Jornet és professor associat del Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori i de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya. Entre d’altres, Jornet també és membre del Comitè d’Experts per a la reforma de la legislació urbanística a Catalunya i integrant de la Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya.

En l’estudi, Jornet després de fer un ampli i curós estudi de Bellaterra, arriba a la conclusió que la divisió de les cases de Bellaterra en dos habitatges, de forma generalitzada, està totalment desaconsellada per motius de sostenibilitat. El motiu és la manca important de serveis bàsics a la nostra població, que ens obliga a tots a desplaçar-nos regularment.

L'estudi només obre la porta a fer petites intervencions urbanístiques als punts més propers a les estacions de tren de Bellaterra i de Can Sant Joan.

Podeu veure la presentació i consultar l’estudi al web de l’EMD.

Darrera actualització: 08.03.2022 | 16:51