Projecte dels FGC per actualitzar l’estació de Bellaterra i el seu l’entorn

Dimecres, 9 de juny de 2021 a les 10:00

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha impulsat un projecte d’actualització de l’estació de Bellaterra i del seu entorn més immediat. 

Aquest treball s’ha fet a partir d’un projecte pilot amb una metodologia innovadora a Catalunya, coneguda amb el nom de Placemaking, i que té l’objectiu de concertar propostes i actuacions de millora a l’estació i els seus voltants a partir de la participació activa de la societat civil.

Un cop finalitzat aquest procés participatiu, Ferrocarrils ha elaborat un llistat de 10 propostes d’actuacions a curt, mitjà i llarg termini que tenen tres estratègies clau: a) unificar l’estació i mostrar-la com un únic element; b) millorar el confort i la seguretat dels usuaris; c) i dotar de noves funcionalitats aquest espai perquè garanteixin una major intermodalitat i donin un servei a la comunitat més enllà de la mobilitat.

Sota aquestes premisses, els tres primers projectes que FGC impulsarà són:

  1. La restauració i la millora de l’estètica de l’edifici.
  2. La instal·lació d’un bicitancat per als usuaris del tren.
  3. La instal·lació d’un element informatiu que mostri la rellevància de l’estació de Bellaterra per a la fundació del poble.

El projecte Placemaking de Bellaterra va tenir una durada de quatre mesos. En una fase inicial, els integrants de l’equip redactor del projecte van realitzar tres visites de camp, una de les quals es va fer en companyia de representants de l’EMD de Bellaterra.

La fase del procés participatiu es va fer durant el mes de novembre de l’any passat, i com a conseqüència de les restriccions per la pandèmia de la COVID-19, les dues sessions de treball es van fer de forma telemàtica.  

Darrera actualització: 27.07.2021 | 09:44