L’EMD ret un homenatge als arbres de Bellaterra

Dimecres, 28 de juny de 2023

L’EMD de Bellaterra ha celebrat aquest dimecres 28 de juny, Dia Internacional de l’Arbre, un acte per retre homenatge als arbres de Bellaterra amb la plantació de quatre arbres.

La iniciativa ha servit per posar l’accent en la importància que tenen els arbres en la vida del planeta i per sensibilitzar a la població sobre la necessitat de conservar el Medi Ambient.

Per aquesta raó, i perquè Bellaterra està connectada a la natura, l’EMD ha volgut simbolitzar aquest Dia Internacional de l’Arbre amb la plantació de quatre arbres. Tres d’aquests arbres, concretament un Roure, una Alzina i un Avellaner, s’han plantat just al costat del Centre Cívic de la Plaça Margall. Per la seva part, el Pi Pinyer s’ha plantat al Turó de Sant Pau. Tots quatre arbres es van adquirir amb motiu de l’acte d’investidura del nou govern de Bellaterra, celebrat el passat dissabte 17 de juny. 

Els arbres tenen un paper fonamental a la natura, ja que alliberen l’oxigen i transformen el diòxid de carboni en biomassa; són reguladors dels cicles hidrològics, contribuint a evitar inundacions; redueixen l’erosió dels sols; constitueixen l’hàbitat de moltes espècies de plantes, aus, mamífer, rèptils i amfibis; i contribueixen a regular el clima i redueixen els efectes del canvi climàtic. 

L’acte institucional s’ha iniciat amb la benvinguda del President de l’EMD Bellaterra, Josep Maria Riba, que ha fet valdre la importància que té la natura per a Bellaterra. ‘La natura és essencial per al nostre poble. Nosaltres som i hem de ser encara més, un poble connectat amb la natura’.

Posteriorment, la periodista mediambiental Alba Huerga, responsable de comunicació de la plataforma ZEO (Zero Emissions Objective) ha impartit una ponència sobre la importància dels arbres en la lluita contra el canvi climàtic. 

L’acte ha continuat amb el bateig del Pi del centre de la Plaça Maragall, i amb la plantació dels quatre arbres. 

La jornada ha finalitzat amb un refrigeri al Centre Cívic de Bellaterra.  
 

Darrera actualització: 3.08.2023 | 16:04