L’EMD Bellaterra signa un conveni amb la Fundació Bellaire

Dilluns, 30 d’octubre de 2023

El dijous 26 d’octubre l’EMD va signar un conveni de col·laboració amb la Fundació Bellaire.

La Fundació Bellaire és l'entitat titular de l’Escola Bellaire, un centre terapèutic dedicat a la investigació, l'educació i el tractament de persones amb un Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) situat a Bellaterra.

La directora de l’Escola Bellaire, Olga Gisbert i Reig i el sotsdirector Lluís Valero i Cladera, es van reunir a les instal·lacions del centre amb el president de l’EMD, Josep Mª Riba, i la secretària interventora, Beatriz Ripol, per signar aquest conveni de col·laboració solidari i educatiu.

A través d’aquest conveni, durant el curs 2023-2024 l’EMD oferirà l’execució de determinades tasques als alumnes de l’Escola Bellaire, que els ajudaran a completar la seva formació educativa.

A partir del mes de novembre els alumnes del centre podran dur a terme diverses tasques relacionades amb el servei a la comunitat. Aquest tipus de col·laboració ajudarà a fomentar la seva autoestima i autonomia, i a promoure la seva transició a la vida adulta.

Entre les possibles activitats hi haurà la recollida de brossa en espais concrets de Bellaterra, la col·laboració en l’organització i muntatge d’esdeveniments de l’EMD o bé tasques de jardineria o manteniment de l’espai públic.

Aquest conveni va ser impulsat per dues professionals del centre, que van contactar a l’EMD per presentar-los la proposta.

L'EMD col·laborarà amb l'únic centre de referència del Vallès especialitzat en TEA

Amb aquesta pionera iniciativa, l’EMD mostra el seu compromís amb la inclusió social dels col·lectius en risc d’exclusió social i contribueix al seu procés d’inserció laboral. I és que actualment l’Escola Bellaire és l’únic centre de referència del Vallès especialitzat en TEA.

Els orígens d’aquest Centre es remunten a l’any 1977. En un inici es va constituir com una Associació de professionals (GEPI) de caràcter privat que tenia l’objectiu d’estudiar i tractar l’autisme i la psicosi infantil.

Tretze anys després, l’Associació va obtenir una subvenció del Departament de Benestar Social de la Generalitat que li va permetre adquirir la propietat on ara està ubicada l’escola, al carrer de Ramon Llull de Bellaterra.

El 1995 va ser reconeguda com un centre específic per a infants i adolescents diagnosticats de TEA pel CATSALUT i cap al 2009 es va convertir en una Fundació gràcies a la col·laboració amb la Fundació Collserola.

Darrera actualització: 30.10.2023 | 13:58