La tempesta del 31 d'agost fa caure 33 arbres a Bellaterra

Dimecres, 28 de setembre de 2022 a les 00:00

La brigada de l’EMD de Bellaterra ha fet, des del passat 31 d’agost, una vintena d’intervencions per sanejar i retirar els arbres caiguts arran de l’última tempesta d’aquest estiu.

Els desperfectes d’aquest nou temporal ha suposat la caiguda i retirada de 33 arbres en carrers i en zones boscoses, i també en parcel·les privades amb afectació a l’espai públic.

Les pluges també van provocar una esllavissada al tram final del torrent de l’església, a tocar de l’avinguda Josep Maria Marcet.

La mateixa tarda-nit del 31 d’agost, els vocals del govern de l’EMD Tensi Torrecilla i Miquel Puchol van estar presents en les primeres intervencions. Aquestes primeres feines van suposar la intervenció de dotacions de la Policia Local de Cerdanyola, dels Bombers de la Generalitat així com de la mateixa brigada de l’EMD.

Amb l’inici del curs escolar, l’EMD ha anat prioritzant la retirada i el sanejament dels arbres afectats. Un dels últims treballs va ser el sanejament d’un roure de grans dimensions del parc de la Font de la Bonaigua, a tocar de la carretera BV-1414.

A més d’aquesta intervenció, els treballs també s’han estès a diversos punts de Bellaterra. Les actuacions més importants s’han fet en aquests espais: Camí dels Enamorats; cruïlla del carrer Jeroni Martí amb Apel·les Mestres; el parc de la Font de la Bonaigua; diversos trams de la carretera BV-1414; el torrent de Pere Quart; i els carrers Can Domènec, Can Miró, Casas i Amigó, i Mestre Nicolau.

Per a fer front a aquests desperfectes ocasionats en l’àmbit públic, l’EMD sol·licitarà una subvenció a la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 28.09.2022 | 14:07