Consells per impulsar l’estalvi d’aigua a les llars de Bellaterra

Dimarts, 19 de març de 2024

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua (22 de març) i la recent declaració d’Emergència per sequera nivell 1 al nostre àmbit, compartim els consells de CASSA – Aigües de Sabadell- per impulsar l’estalvi d’aigua.

Demanem als bellaterrencs i bellaterrenques la seva col·laboració per fer un consum responsable de l'aigua, davant la greu situació de sequera, perquè cada gota compta, ara més que mai.

Trobaràs més consells d’estalvi en aquest enllaç.

L’EMD reforça la relació amb CASSA – Aigües de Sabadell per lluitar contra la sequera

Arran de l’última reunió del Comitè de Sequera de Cerdanyola del Vallès, celebrada el dimarts 6 de febrer del 2024, el nou govern ha afermat la relació amb l’empresa CASSA, encarregada del subministrament hídric de bona part de Bellaterra.

S’han celebrat diverses reunions per parlar sobre l’emergència per sequera a Bellaterra i com conscienciar més als veïns perquè rebaixin el consum d’aigua.

Tot i que l'any 2023 el volum de consum d'aigua registrat a Bellaterra va baixar un 18% respecte al 2022, encara cal rebaixar-lo més per situar-nos al nivell requerit per l’emergència de sequera nivell 1, en què ens trobem actualment.

Bellaterra és una de les poques localitats que disposen de comptadors digitals per controlar el consum d’aigua de cada client de CASSA.

De fet, la companyia ha desenvolupat una solució tecnològica pròpia anomenada SIGEA: Sistema Intel·ligent de Gestió de l'Aigua, que permet conèixer en temps real les condicions i tota classe d'informació relacionada amb el subministrament.

Ara han portat aquesta solució a les llars i consumidors domèstics a través de l’aplicació ‘Aigua Amb Tu’. El 6 de febrer del 2024 van llançar aquesta App que permetrà als bellaterrencs i bellaterrenques consultar tot allò relacionat amb el servei.

 A través d’'Aigua amb tu'' es pot dur a terme qualsevol mena de gestió i controlar el consum d’aigua a la llar, un aspecte clau en l’actual emergència per sequera.

Amb aquesta plataforma digital, els usuaris poden controlar d’una manera més fàcil el consum d’aigua.

Un cop donat d’alta, l’usuari té accés a estadístiques de consum, amb comparatives amb el mateix període de l’any anterior i gràfiques de l’evolució del consum en els quatre trimestres de l’any.

Darrera actualització: 19.03.2024 | 17:38