Bellaterra presenta el cartell de la 40ª edició de la Festa Major 2023

Dimecres, 28 de juny de 2023

El cartell de la Festa Major ha estat creat per la veïna i directora d’art Blanca Brugera

Del 14 al 17 de setembre, Bellaterra celebra la quarantena edició de la seva Festa Major. Per commemorar aquestes quatre dècades d’unió veïnal al poble, la directora d’art i bellaterrenca Blanca Brugera ha volgut crear un cartell commemoratiu que integra els elements més característics de la Festa Major.

La creadora del cartell, que era només un nadó quan es va celebrar la primera festa major, assegura que “el cartell representa tot allò que fa singular la Festa Major de Bellaterra: hi ha l’esquirol, la gegantona Martina, les paelles, les banderes, les bales de palla de la baixada de carros i un cotxe de bombers que va participar l’any passat. Tots aquests elements es troben connectats per la màgia d’un calidoscopi”.

Brugera sempre ha considerat l’FM Bellaterra com un dels moments més esperats de l’any, per això li feia molta il·lusió poder participar en el retorn de la gran Festa Major en una edició tan especial.

Pel president de l’EMD, Josep Maria Riba, la coincidència del 40è aniversari amb la recentment estrenada presidència de l’EMD, suposa “l’oportunitat perfecta per reforçar i afavorir aquell esperit inicial de crear comunitat a través de la festa”.

“M’agradaria molt poder aconseguir que tant la gent gran, com els joves i nens sentin seva aquesta Festa Major. Per això estem intentant fer-la molt participativa i donar més protagonisme als joves, motor i ànima de la festa” declara Riba.

Bellaterra celebra 40 anys de Festa Major

La primera edició de la Festa Major de Bellaterra es va celebrar els dies 23, 24 i 25 de setembre del 1983 i va ser organitzada per la Unió de Veïns sota la presidència de Gemma Subirà. El programa de mà incloïa el següent missatge: “A Bellaterra, cada vegada som més i pensem que la Festa Major pot ser un pas endavant en la consolidació de la comunitat de veïns que formem”.

Amb els anys, la Festa Major va anar reforçant la seva singularitat tot teixint un ambient festiu marcat per una àmplia participació veïnal i el gaudi i el sentiment de pertinença al poble, fets que van propiciar que la Festa Major de Bellaterra es convertís en la trobada més concorreguda, celebrada i esperada pels veïns.

Ja en la primera edició, el teatre va formar part del programa amb l’entitat cultural de Bellaterra “La Inestable”, dirigida per Ignasi Roda. El següent any, el 1984, es va incorporar la baixada de carros i poc després, el 1987, es va incorporar a la festa el 1r Concurs Popular de Paelles.

Des dels seus inicis, els balls, les nits joves, les botifarrades, els sopars temàtics, les activitats esportives, les gimcanes, els concursos d’“Iron Man i Iron Woman” han estat presents en molts dels programes d’aquests quaranta anys de trajectòria.

El 1990, van arribar al poble, amb motiu de la Festa Major, la Martina i el Domènech, els gegantons de Bellaterra. La parella ha sortit a ballar cada festa major i enguany celebraran el seu 33è ball.

El programa de l’FM Bellaterra 2023 sortirà a la llum a finals d'agost

A poc menys de dos mesos de la 40ª edició de la Festa Major, l’EMD i les associacions veïnals treballen en el programa 2023 per assegurar una bona programació que connecti amb els diferents públics de Bellaterra.

A finals d'agost, es donarà a conèixer el gruix del programa i les noves activitats d’aquesta Festa Major 2023. Com ha estat habitual des dels inicis del festeig, les entitats culturals i socials arrelades a Bellaterra tindran un paper predominant en l’organització i de les festes.

L’EMD posa a disposició dels bellaterrencs el correu cultura@emdbellaterra.cat per fer arribar els seus suggeriments, iniciatives o qualsevol comentari. 

 

Darrera actualització: 25.07.2023 | 14:14