Bellaterra amb el Dia Internacional de la Dona

Divendres, 1 de març de 2024

El divendres 8 de març, Dia Internacional de la Dona, tindran lloc diversos actes a tot el món per reivindicar la igualtat de gènere real i formal i denunciar la violència de gènere.
 

L'EMD mostrem la nostra solidaritat amb les dones i el col·lectiu LGTBIQ+ participant en les activitats organitzades a Bellaterra amb motiu d'aquesta efemèride.

La celebració començarà a les 18:30h amb una marxa oberta a tothom que anirà des de la Plaça del Pi, fins a la Plaça Maragall. La manifestació estarà coronada amb una pancarta creada pels alumnes del taller de pintura de Bellaterra.

Cap a les 19h, la comitiva se situarà davant el Centre Cívic de la Plaça Maragall, on està ubicada la seu de l'EMD, i procedirà a la lectura de diversos textos. Chus Cornellana, vocal de seguretat i salut pública de l'EMD Bellaterra, i Júlia Beltrán, representant de la Unió de Veïns de Bellaterra, seran les encarregades de llegir els parlaments, i Rosa Ferez, responsable del Club de Lectura del Turó de Sant Pau, recitarà uns poemes reivindicatius. Es tracta del poema de la poetessa i escriptora marroquina, Soukaina Habiballah, titulat "Quan la rosa".

Tot seguit, els assistents podran gaudir d'una xocolatada patrocinada per l'EMD de Bellaterra.

Bellaterra celebrarà una caminada nocturna per dones i persones del col·lectiu LGTBIQ+

Però els actes no acaben aquí, cap a les 21:30h se celebrarà una caminada nocturna per dones i persones del col·lectiu LGTBIQ+ contra les agressions masclistes. A la caminada hi seran benvingudes dones de totes les edats, persones no binàries, així com persones del col·lectiu LGBTQI+.

L'objectiu d'aquesta mobilització, organitzada per la Unió de Veïns de Bellaterra, amb el suport de l’EMD, és denunciar els casos de violència verbal o física que es produeixen cada dia a Bellaterra i a escala global, i que afecten i posen en perill les dones.

Per això volen ocupar l'espai públic per recordar que els carrers i camins de Bellaterra també són un lloc on les violències masclistes amenacen les dones i les persones del col·lectiu LGBTIQ+.

Des de la Unió de Veïns de Bellaterra asseguren que moltes dones encara tenen por de denunciar els casos d'agressions masclistes i als seus agressors.

Per aquest motiu, reclamen un augment de les estratègies i mesures de conscienciació política i social enfront aquest tipus d'agressions. Des de l'EMD ens sumem a aquesta petició, i continuarem donant suport a aquesta causa col·laborant amb totes les entitats, administracions i cossos de seguretat que calgui.

Darrera actualització: 1.03.2024 | 09:41